صادرات گاز به ترکیه از بیستم دی ماه در پی بروز نشت گاز در ایستگاه بازرگان از دو اتصال عایقی و بر هم خوردن شرایط استاندارد کاری در ایستگاه، کاهش یافته و تا زمان حل اشکال و برای مدتی کوتاه، به حال تعلیق در آمده و طبق گفتههای وزیر نفت این مشکل باید حل شود و این جزو اصول کار است.
مدیر انتقال گاز شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه در هیچ بخشی از شبکه انتقال گاز کشور قطعی گاز و افت فشار نداریم، گفت: روزانه ۸۵۰ میلیون متر مکعب گاز به خطوط لوله کشور تزریق میشود.
افزایش تعاملات ایران و روسیه در زمینه انرژی به عنوان دو کشوری که ۳۷ درصد از ذخایر گاز و ۱۵ درصد از ذخایر نفت جهان را دارا هستند، میتواند با حذف دلار از تعاملات اقتصادی، تضعیف پترودلار و حاکمیت دلار در تجارت جهانی را به دنبال داشته باشد.
وزارت انرژی ترکیه اعلام کرد پس از قطع جریان گاز ایران به ترکیه به مدت 10 روز بهدلیل نقص فنی، قطعی برق محدود و از پیش تعیین شده را برای تاسیسات بزرگ صنعتی و نیروگاههای برق اعمال خواهد کرد.
رؤسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه، راههای ارتقای سطح همکاریهای دو کشور را در زمینه اقتصادی و نفتی بررسی کردند و قرار شده همکاریهایی در حوزه نفت و گاز رقم بخورد؛ موضوعی که به گفته کارشناسان میتواند در صورت تحقق، امتیازاتی را به دنبال داشته باشد.
کارشناسان معتقدند ایران و روسیه در زمینه گاز نه تنها رقیب یکدیگر نیستند، بلکه با همکاری و تقسیم بازارهای مقصد میتوانند مقاصد صادراتی خود را توسعه دهند.
با توجه به سهم 60 درصدی مصرف گاز در بخش خانگی، صرف تمرکز بر بخش اداری گرهی را از مشکل بحران گاز حل نخواهد کرد و دولت سیزدهم در کنار عمل به وظایف خود به همراهی مردم در مصرف بهینه گاز نیز نیازمند است.
وزیر نفت مهمترین محورهای دیدار با مقامهای روسیه را تبیین کرد و گفت: تصمیمهای خوبی در زمینه تجارت گاز گرفته شده است که میتواند سبب تحول در منطقه شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: توسعه و تکمیل فاز 11 پارس جنوبی از اصلیترین اولویتهای شرکت ملی نفت است، در طرح توسعه فاز 11 اکنون در مرحله حفاری چاهها هستیم و بخشی از برداشت گاز از این فاز در سال آینده آغاز خواهد شد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه پیشنهادات خوبی در حوزه سوآپ گازی به طرف روسی ارائه کردیم گفت: همچنین تبدیل گاز به ال ان جی و صادرات گاز در قالب ال ان جی جزو پیشهاداتی بود که به طرف روسی داده شد؛ در بحث تجارت گاز تصمیمات خوبی اتخاذ شد که میتواند در منطقه تحول ایجاد کند.
کارشناسان بازار انرژی جهانی هشدار دادند، اگر بحران میان روسیه و اوکراین تشدید شود، قیمت گاز در اروپا که سال گذشته رشد چشمگیری پیدا کرده بود، ممکن است جهش بیشتری داشته باشد.
مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: جایگزینی سیانجی با بنزین در سبد سوخت بخش حمل و نقل سبک سبب افزایش صادرات بنزین و درآمدزایی برای کشور میشود.
آزاد شدن قیمت گاز و سوخت پتروشیمیها و افزایش بیش از 5 برابری قیمت گاز، نگرانیهای جدی را در میان فعالان اقتصادی، پتروشیمیها و بهویژه متانول سازهایی که تا قبل از این افزایش ناگهانی نیز در ضرر و زیان بودند ایجاد کرده است.
با امضای یادداشت تفاهمی بین ایران و رومانی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی در صنعت گاز، ایران در دولت سیزدهم برای نخستین بار به جمع صادرکنندگان خدمات انرژی به اروپا پیوست.
به اعتقاد کارشناسان مصوبه مجلس در قانون بودجه 1400 مبنی بر افزودن رسمی LPG به سبد سوخت یک گام رو به جلو برای استانداردسازی اتوگاز و استفاده ایمن LPG همانند سایر سوختها در ناوگان حمل و نقل کشور است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه به دنبال تامین و نصب جکت در میدان گازی فرزاد ب هستیم، گفت: تکمیل فاز 11 پارس جنوبی از اولویتهای این شرکت است، در فاز 11 در مرحله حفاری چاهها هستیم و بخشی از تولید گاز از این فاز سال آینده به بهرهبرداری میرسد.